Ordu’da Cinsiyet Eşitliği Çalıştayları mahallelerde başladı

Afiş Ordu Kadını Güçlendirme Derneği’nin Sivil Düşün desteğiyle hayata geçen “Ordu’da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Mahallelerden Başlıyor” çalışmaları 5 Mart günü yapılan açılış toplantısıyla başladı. Cinsiyet eşitsizliği sorununun temel çözümünün “tabandan yukarı başka bir deyişle yerelden genele bir dönüşümle gerçekleşebileceğini” düşünen dernek çalışma kapsamında, Ordu ili Altınordu ilçesinde 2014 yerel seçimleriyle birlikte göreve başlamış 92 muhtarla ve mahallelerindeki kadınlarla farkındalık amaçlı mini çalıştaylar gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Çalışmanın açılış toplantısında derneğin yürüttüğü strateji şöyle özetlendi:

Kavram olarak yakın komşuluk ilişkilerinin kurulabildiği en küçük sosyal yapı olan mahalle kavramı; kadına yönelik şiddetin oluşmasında, şiddetin kanıksanmasında ve gelenekselleşmesinde ya da tam tersine şiddetin önlenmesinde önemli bir çalışma alanıdır. Mahallelerde oluşturulacak toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının toplumun geneline yayılmasının daha kolay olacağı öngörülebilmektedir. Demokrasinin ve insan haklarının yerele yayılmasında temel unsur olan muhtarlar, toplumsal cinsiyet farkındalığı kazanarak, kadını şiddete mahkum eden anlayışın ortadan kaldırılmasında da dönüştürücü bir role sahip olabilir.

Ordu Kadını Güçlendirme Derneği kimdir?

Dernek en son 2014 yılında Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı’ndan Ordu’da Kadın STÖ’lerin Güçlendirilmesi Projesi için hibe alarak Ordu’daki kadın STÖ’lerinin güçlü ve etkin yapılanması için çalışmalar yapmış, ayrıca Ordu’da kadınlar için çalışan STÖ’lerin birleşerek Ordu’da Kadın Çalışmaları İzleme Platformu kurulmasına öncülük etmiştir.

Skip to content