Gönüllü Hizmetler Derneği (gonulluhizmetlerdernegi.org) bünyesinde 2 yıl önce başlayan Gönüllü Okulu’nun Bilim ve Gönüllülük temalı ikinci buluşması çevrimiçi olarak 8 Kasım tarihinde gerçekleşiyor. Ücretsiz olarak düzenlenecek buluşmaya aktif yurttaş bilinciyle hareket etmek isteyen herkes katılabilir.
Gönüllü Okulu, toplumda aktif yurttaş katılımını arttırmak amacıyla farkındalık etkinlikleri düzenliyor ve bireylerin farkındalıklarını hayata geçirebilmek için hem bireysel hem de sosyal açıdan güçlendirilmelerine yönelik çalışmalar yapıyor.
Türkiye’nin her yerinden katılımı mümkün kılmak için etkinliklerini çevrimiçi olarak sürdüren Gönüllü Okulu, Kasım ayında Bilimde Gönüllülük konusunu ele alıyor. Gönüllü Okulu’nun Bilim ve Gönüllülük temalı ikinci buluşması 8 Kasım Salı günü saat 20.30-22.30 saatleri arasında düzenlenecek.
Buluşmada toplumun her kesiminde bilim okuryazarlığını arttırabilmek ve etkin kullanımını sağlamak için bilimin günlük yaşamımızdaki yeri örnekleri ile aktarılacak. Ayrıca, bilimin toplumsal yaşamda yaygınlaşması için nasıl bir gönüllülük modeli izlenebileceği ele alınacak.
Konuşmacılar:
Dr. Zeynep Delen Nircan / Sabancı Üniversitesi, Ege’de Atölye kurucusu
Yunus Erduran / Sosyal girişimci, araştırmacı. Eğlenceli Bilim’in kurucusu
Halil Bağış / Astronom, Stellar Lab kurucusu, Bilim İletişimcisi
Etkinliğe başvuru yapmak için tıklayın.