Şu aşikar ki tüketim biçimimiz dünyamızı tüketiyor. Onu daha iyi hale getirmek, daha yaşanabilir kılmak için neler yapabiliriz? Herkesin kendi kapısının önünü süpürmesi yeter mi yoksa daha kolektif adımlara mı ihtiyacımız var? good4trust için bu soruların cevabı belli. Gelin ekibi birlikte tanıyalım.
neden bir aradalar?
Ekolojik üretim çok yönlü bir konu. Yalnız ekonomik değil sosyal olarak da adil yöntemler belirlemek önemli bir nokta. Good4trust, adil yöntemleri benimseyen üreticilerle ihtiyaçlarını bu üreticilerden temin etmeyi tercih eden tüketicileri, onların deyimiyle türeticileri, bir araya getiriyor. Buna da türetim ekonomisi adını veriyorlar.
Bu sistemin dünyayı daha iyi bir hale getireceğine inanan topluluk, kolektif çaba ve ortak karar alma süreçlerini benimsiyor.
nasıl bir topluluk?
Topluluk, üreten ve türetenlerin birçok aşamada birlikte sorumluluk almasını ve süreçlere katılmasını önemsiyor. Üreticiler üretimi doğa ile iş birliği içinde, zehirsiz, atıksız, temiz enerjiyle ve adil çalışma koşullarında yapmak için çalışıyor. Türeticiler de tercihleri ve katılımları ile ihtiyaçlarını belirtiyor, yönetimde yer alıyor, üreticileri destekliyor ve sistemin dönüşmesini sağlıyor.
Topluluktakiler yalnızca satış platformu üzerinden bağlantı kuruyor değiller. Düzenledikleri yüz yüze etkinliklerle, sorunlara birlikte çözüm arama gayretleriyle, her fırsatta dayanışma imkanlarını araştırmalarıyla topluluk hep canlı kalıyor. Alışveriş dışında da buluşma vesileleri var; platformdaki iyiliği paylaş butonu üzerinden ilham aldıkları ya da ilham olabilecekleri iyilik dolu davranış, haber ve hikayeleri dolaşıma sokuyorlar. Her bir anlatı topluluktakilerin diyaloga girmeleri için yeni bir fırsat yaratıyor.