Toplum Temelli Yerel İnisiyatifler Projesi’ne başvurular başladı

Türkiye’deki mültecilere ve hassas gruplara yönelik sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi için Toplum Temelli Yerel İnisiyatifler Projesi (CLIP 2) başvuruları açıldı. Yerel inisiyatifler ve sivil toplum örgütleri 5 Ekim’e kadar başvuru yapabilir.

Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ), Toplum Temelli Yerel İnisiyatifler Projesi (CLIP 2) ile Türkiye’nin görece az hizmet alan bölgelerindeki toplum temelli yerel inisiyatiflere ulaşarak destek sağlamak ve bu yolla, mültecilere, dezavantajlı ve hassas durumdaki gruplara yönelik bütüncül ve ihtiyaca dayalı olarak özelleştirilmiş hizmetlerin sunulmasını amaçlıyor.

Bu proje ile hassas durumdaki hedef gruplara yönelik sunulan hizmetleri iyileştirmek için yine yerel inisiyatifler ve sivil toplum örgütleri desteklenecek.

Projeler aşağıdaki dört alanda sunulabilir:

– Mültecilere ve ev sahibi toplumun hassas durumdaki mensuplarına sunulan koruma ve özel destek hizmetlerine yönelik hizmetlerin sağlanması

– Yaygın eğitim alanında hizmetlerin sağlanması

– Kültürlerarası anlayışın ve sosyal uyumun iyileştirilmesine yönelik hizmetlerin sağlanması

– Kaliteli ve bütüncül sosyal hizmetlerin sunulmasına yönelik olarak diğer kamu ve sivil aktörlerle işbirliği ve yönlendirme yapıları dahil olmak üzere kapasitelerin güçlendirilmesi.

Projeye yalnızca Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri (örneğin dernekler, inisiyatifler ve vakıflar) başvurabilir. Proje kapsamında, proje bütçeleri 20 bin Avro ile 100 bin Avro arasında değişen yerel inisiyatiflerin seçilmesi hedefleniyor.

Aşağıda belirtilmiş olan hassas durumdaki hedef gruplardan birine destek sağlayan projelere öncelik verilecek:

– Risk altındaki çocuklar

– Risk altındaki yaşlılar LGBTQIA+

– Ötekileştirilmiş gruplar

– Engelli kişiler

– Belirli yasal ve fiziksel koruma riskleri olan kişiler

– Mevsimlik göçmenler

– Bekar ebeveynler veya bakım veren kişiler

– (Cinsel ve) toplumsal cinsiyete dayalı şiddet mağdurları veya riski altındaki kişiler

– Risk altındaki kadınlar

– Gençler

– Başvuru sahibi kuruluşlar tarafından belirlenen diğer yetersiz hizmet alan gruplar

Başvuru sahiplerinin konsept notlarını İngilizce olarak sunmaları bekleniyor. Tercüme için herhangi bir kaynağın bulunmadığı durumlarda, Türkçe konsept notlar da kabul ediliyor. Başvuru sahibi kuruluşlar başvurularını eksiksiz bir şekilde 5 Ekim 2022 tarihine kadar clip.info@giz.de adresine gönderebilir.

Proje hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

 

Skip to content